Hvem er han egentlig?

Min første reportage var en radio-dokumentar til Århus Nærradio om den israelske undertrykkelse af palæstinenserne. Det var i 1984, og jeg havde året før været på en rygsækrejse til Mellemøsten, hvor jeg blandt andet boede med palæstinensiske studenter på Bir Zeit universitetet. Mens  jeg var der, lavede fundamentalistiske bosættere en massakre på universitetet i Hebron, og pludselig befandt jeg mig i en demonstration med et skilt:

”We’re gonna tell it at home”. Som sagt, så gjort. Året efter begyndte jeg at læse til journalist.

Før min dannelsesrejse arbejdede jeg som ufaglært, byggede legepladser, lavede rekvisitter på et teater og var trælastarbejder og chauffør på Århus Tømmerhandel, hvor jeg blev tillidsmand. Det var i 1970’erne, og vi strejkede, og det var godt, for jeg var rød på den yderste venstrefløj.

Min mur faldt i 1980, da det gik op for os, at den kinesiske kulturrevolution var et undertrykkende bedrag. Da meldte jeg mig ud af det maoistiske KAP (Kommunistiske Arbejderparti, tidl. KFML, Kommunistisk Forbund Marxister-Leninister) og har senere sagt undskyld i både Cambodja og Albanien for mine vildfarelser og støtte til deres undertrykkere.

Siden har jeg ikke været med i noget parti, men fundet mig til rette med den publicistiske  kritiske dagsorden, som Joseph Pulitzer satte med The New York World sidst i 1800-tallet, og som med Pulitzer-prisen stadig holdes i hævd.

A La Défence, Paris. Photo: Lynge A. Møller.

I Danske journalister står der blandt andet:

Født 16.8, 1957. Søn af sygehjælper Anette Møller og skolelærer Erling Møller, Rønde.

Landtransportudd./Specialarbejderskolen 1979-80, afgang Journalisthøjskolen febr. 1989, praktik Lemvig Folkeblad/Ringkjøbing Amts Dagblad.

Herefter freelance på pressebureauet Journalisterne og indehaver af Tekst&Vision Aps. Startede som allround journalist med vægt på erhvervs-, miljø- og socialstof, i dag specialiseret i udvikling, demokrati, presseforhold og menneskerettigheder. Arbejder desuden med PR, kommunikation og undervisning.

Modtog i 1997 den årlige YEER Journalist Award på 7000 DM fra Young Europeans Environmental Research (YEER) sponsoreret af den tyske Jugend Forscht og Deutsche Bank.

Modtog i 2010 Dansk Journalistforbunds årlige pris, Carsten Nielsen Legatet.

Læs DJs formand, Mogens Blicher Bjerregårds motiveringstale her:  http://journalistforbundet.dk/Nyheder/2010/April/Carsten-Nielsen-legatet-2010-til-Lars-Moller/.

…desuden holder jeg af et ordsprog fra en Kong-fu film: Æselkærren er langsom, men jorden har stor tålmodighed.

domino-drengene

Comments are closed.